De link naar de Nieuwsbrief van de Koepel Gepensioneerden van 13 juni: hier

Met o.a. de volgende onderwerpen:

Gepensioneerden: Het nieuwe pensioenhuis moet steviger staan dan het vorige

Als je een nieuw huis laat bouwen, ga je ervan uit dat het minstens even solide is als het huis waarin je nu woont. Sterker nog, eigenlijk mag je verwachten dat je nieuwe onderkomen een betere fundering heeft dan het oude. Zo kijken de beide co-voorzitters van de Koepel Gepensioneerden in ieder geval naar het nieuwe pensioenstelsel dat hopelijk  na jaren van onderhandelen nu snel zijn definitieve vorm zal krijgen.

Jaap van der Spek en Joep Schouten spraken hierover in een interview met Dagblad Trouw, wat u hier kunt lezen. U kunt er ook voor kiezen het artikel als pdf document te downloaden.

Pandemie dreiging

De wereldwijde uitbraak van het corona virus heeft tot grote sociale- en gezondheidsproblemen geleid. Ieder land heeft op haar eigen manier maatregelen genomen om het virus in te dammen. Met de nadruk op indammen. Weg is het virus immers niet.

In hoeverre zijn landen voorbereid op de dreiging van infectieziekten met pandemische dreiging? Wat doen landen eraan om goed voorbereid te zijn? Koepel Gepensioneerden concludeert dat Nederland onvoldoende voorbereid is, niet op nationaal niveau, maar ook niet op internationaal niveau.

Zie verder in de Nieuwsbrief

Oproep: hoe enkelvoudige fietsongevallen ouderen voorkomen?

Uit onderzoek blijkt dat fietsongevallen met oudere fietsers relatief vaak zogenoemde enkelvoudige of eenzijdige ongevallen zijn. Er zijn geen andere verkeersdeelnemers bij betrokken.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is op zoek naar ideeën om ouderen en wegbeheerders bewuster te maken van de risico’s van enkelvoudige fietsongevallen zodat ze de juiste maatregelen treffen! Heb jij hiervoor een oplossing? Dan ontvangen we graag jouw concept!

Geïnteresseerd? Lees dan hier verder.

Online oplichting onthullen!

Internetoplichters gaan steeds geraffineerder te werk, waardoor ze jaarlijks veel slachtoffers maken. Naast de inmiddels bekende phishingmails proberen criminelen ook via valse WhatsApp-berichten, sms’jes en telefoontjes geld van mensen te ontfutselen. Wat zijn tegenwoordig bekende oplichtingsvormen? Het antwoord leest u hier.