De volgende onderwerpen komen aan bod in deze Nieuwsbrief van de Koepel:

 • AOW vanaf 1 juli 2023
  Het minimumloon wordt tweemaal per jaar aangepast aan de verwachte ontwikkelingen van de CAO lonen. De ramingen die het CPB hierover afgeeft zijn daarbij bepalend en afgelopen donderdag is de verwachting voor de rest van dit jaar gepubliceerd. Deze bedragen zijn exclusief de Inkomensondersteuning (IOAOW) maar helaas wordt deze ondersteuning gekort. Wat is hier aan de hand. Lees de Nieuwsbrief.
 • Verkiezingen 15 maart a.s.
  Vorige week informeerden wij u over de komende verkiezingen voor de provinciale staten en de waterschappen. Lees, als u dit nog niet hebt gedaan, het door het Ministerie van BZK document.
 • Kabinet moet lage middeninkomens blijven steunen
  De Koepel Gepensioneerden en de andere organisaties binnen de Seniorencoalitie vinden dat het kabinet de koopkrachtmaatregelen niet al te rigoureus moet beperken. Anders lopen met name ouderen met een laag middeninkomen het risico volgend jaar flink aan koopkracht te verliezen. De Seniorencoalitie (ANBO, KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden en NOOM) waarschuwen ervoor om daar voorzichtig mee te zijn. Lees waar men bang voor is.
 • Corona
  Van het Corona Communicatieteam van het Ministerie van VWS ontvingen wij informatie betreffende de communicatie over corona-gerelateerde zaken. U kunt het hier bekijken.

Vindt u deze onderwerpen interessant, lees dan door hier te klikken deze Nieuwsbrief.