Dit zijn de artikelen die verschenen zijn in nieuwsbrief nr. 40 van de Koepel Gepensioneerden:

  • “Krachtig ouder worden. Praat vandaag over morgen”
    Dat is de naam van de bijeenkomsten die de Koepel Gepensioneerden samen met haar partners in de Seniorencoalitie organiseert in het kader van het door de overheid gestarte ‘WOZO-project’ (Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen). Afgelopen week werd afgetrapt met een tweetal grote bijeenkomsten in het midden van het land. In Breukelen en Apeldoorn gingen zo’n 200 senioren met elkaar in gesprek over wat dat nou betekent: ‘ouder worden’. Over wat je zelf kunt doen, wat de overheid van je mag verwachten en wat je van de overheid mag verwachten. En wat er voor nodig is om prettig ouder te worden.
  • Mooi programma laatste Algemene Vergadering 2023
    Op woensdag 13 december aanstaande vindt de laatste Algemene Vergadering van de Koepel Gepensioneerden van dit jaar plaats. Lees in de nieuwsbrief wat er zoal zal worden besproken en gedaan.
  • Internetbankieren niet voor alle ouderen een koud kunstje
    Online bankieren blijkt voor een op de tien ouderen wel eens lastig te zijn. Zij ervaren verschillende belemmeringen. Zo hebben ze moeite met de snelheid waarmee handelingen moeten worden uitgevoerd, met onduidelijke teksten op websites/apps van banken en dat die websites/apps steeds veranderen. Het is dan ook belangrijk om meer rekening met ouderen te houden én hen te helpen met informatie en uitleg. Lees hier het persbericht van SeniorWeb betreffende dit onderwerp.

Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.