Dit zijn de onderwerpen die u leest in deze Nieuwsbrief:

 • Race tegen de klok?
  Nadat het voorstel voor een nieuwe Pensioenwet net voor Kerstmis een tweederde meerderheid haalde in de Tweede Kamer, is nu de Eerste Kamer aan zet. Ook daar wil de coalitie tempo maken terwijl een deel van de oppositie allesbehalve haast heeft. Argument van de eersten: ‘De wet is in de Tweede Kamer al binnenstebuiten gekeerd en van alle kanten bekeken.’ En van de laatsten: ‘Dat zal vast, maar wij hebben ook nog vragen. En bovendien een eigen verantwoordelijkheid.’ Maar gaan ze het redden om dit wetsvoorstel te behandelen in de oude samenstelling van de Kamer?
 • BeterOud-special
  Ouderen moeten hun leven zo zelfstandig en waardevol mogelijk kunnen leiden, ook als zij afhankelijk worden van zorg of ondersteuning. Binnen het consortium BeterOud zetten ouderen, professionals en organisaties zich samen in om die ambitie te realiseren.
  Kijk eens op de website van BeterOud want die staat boordevol nuttige tips voor ouderen, waarvan er een aantal nader wordt toegelicht. Door op de hyperlink van het artikel te klikken komt men op de betreffende websitepagina.
 • Kamervragen over verhoging AOW
  Hoewel de Koepel Gepensioneerden al diverse keren had gewezen op het feit dat de aangekondigde verhoging van de AOW met ruim 10% in de praktijk lager zou uitpakken, was dat voor veel gepensioneerden toch een verrassing. Deze week pakten ook de Media uit, nu met het ‘nieuws’ dat de Sociale Verzekeringsbank werd platgebeld door teleurgestelde senioren die zich afvroegen waar hun 10% bleef. Inmiddels zijn hierover Tweede Kamer vragen gesteld. Lees verder in de Nieuwsbrief van de Koepel.

De gehele nieuwsbrief kunt u hier lezen.