De volgende onderwerpen komen aan bod in deze Nieuwsbrief:

 • Geen lagere AOW meer door achterstallige premies
  Zoals u weet is de hoogte van een AOW-uitkering afhankelijk van het aantal jaren dat iemand hiervoor verzekerd is geweest (max. 40 jaar). Maar voor elk kalenderjaar dat men niet verzekerd of aan de loonbelasting onderworpen is geweest zal bij de uitkering van de bruto AOW een korting van 2% worden toegepast. Nu ligt er in de Kamer een wetsvoorstel om deze kortingsregel te schrappen. Lees het artikel waarom en wat dat voor sommigen gaat betekenen.
 • Nederland gaat naar de stembus
  Op woensdag 15 maart 2023 zijn de verkiezingen voor de provinciale staten én de waterschappen. Er zijn veel websites waar men informatie kan lezen over de verkiezingen. Lees het advies van de Koepel welke website een goede start is om alvast antwoord te krijgen op de meest voorkomende vragen.
 • 70-plus ondernemers gezocht
  Het aantal ondernemers op leeftijd is de afgelopen vijf jaar flink toegenomen, blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel. Televisieprogramma Nieuwsuur wil daar een reportage over maken en is op zoek naar mensen van 70 jaar en ouder die in of na 2018 een onderneming zijn gestart.
  Ben u of ken u zo’n iemand? Laat het weten via bas.le.cointre@nieuwsuur.nl, telefoonnummer 06-21150771. Veel dank alvast!

Vindt u deze onderwerpen interessant, lees dan door hier te klikken deze Nieuwsbrief.