Dit staat deze week in de nieuwsbrief van de Koepel Gepensioneerden:

1- Age Platform Europe

In juni vond de jaarlijkse conferentie van het AGE Platform Europe in Brussel plaats. De Koepel Gepensioneerden (en voorgangers) is reeds lang lid van dit Forum, evenals een groot aantal  gevarieerde organisaties uit Nederland en de rest van Europa. AGE Platform Europe behartigt de belangen van zo’n 200 miljoen ouderen in Europa. De laatste tijd is er veel aandacht voor het op latere leeftijd kunnen blijven werken door ouderen.

De uitgebreide discussie tijdens de conferentie over dit onderwerp moet leiden tot een AGE Barometer 2023 die in het najaar zal verschijnen en die nadruk zal leggen op langer en onder betere voorwaarden doorwerken door ouderen.

Tevens werd de jaarlijkse algemene vergadering van AGE Platform Europe gehouden waarin o.a. de jaarrekening werd goedgekeurd.

Ebbe Johansen (Denemarken) trad na zijn termijn van zes jaar af als president;  dr Heidrun Mollenkopf (Duitsland) werd tot nieuwe president gekozen. Zij heeft grote ervaring op het gebied van  ageing, opgedaan zowel voor als na haar pensionering.

Van belang is nog het statement dat AGE Platform Europe maakt op haar website: De Russische inval in Oekraïne wordt veroordeeld en AGE betuigt solidariteit met het Oekraïnse volk in naam van de democratie, rule of law en vrede.

De Koepel wordt in AGE vertegenwoordigd door bestuurslid Han Kooy, als opvolger van Regine Matthijsen, die de Koepel (en voorgangers) vrijwel vanaf de oprichting van AGE Platform Europe (2001) vertegenwoordigde en tot niet zo lang  geleden lid  was van het Executive Committee. Regine heeft grote verdiensten gehad voor AGE, zoals ook al bleek in de Algemene Vergadering van de Koepel waarin zij ter gelegenheid van haar afscheid uiterst lovend werd toegesproken.

2- BeterOud nieuwsbrief

De juli-uitgave van de BeterOud nieuwsbrief staat online. U kunt de nieuwsbrief via deze link lezen.